Gras Groeit Hotel en vakantie tips

Als we naar de categorie gras gaan kijken, bestaan er een aantal verschillende soorten gras. Als u geen verstand heeft van gras, dan zult u nu vast gaan denken: ‘Gras is toch gewoon gras?’. Dit is dus totaal niet waar, tuinmannen en grasliefhebbers zullen moeiteloos de verschillende soorten gras voor u kunnen opnoemen. voor iedereen is het eigenlijk wel belangrijk om te weten welke soorten gras er allemaal bestaan, of tenminste, de bekendste soorten gras. Hier kunt u vervolgens rekening mee houden als u uw gazon gaat grasmaaien. Er zijn 6 soorten gras te onderscheiden, hiervan zullen de bekendste 4 verteld worden:

Engels Raaigras
Dit soort gras wordt in de meeste gevallen gebruikt voor sportvelden en gemeentelijke grasvelden. Het belangrijkste kenmerk van dit soort gras is dat dit soort gras bijna geen beharing heeft en glanzend is. Ook is Engels Raaigras te herkennen aan een dichte zode en groeit het gras zeer snel. Als dit soort gras nog jong is zijn de bladen vaak opgevouwen, en hoe ouder het gras wordt, worden deze sprieten vaak opgerolder.

Veldbeemdgras
Veldbeendgras wordt in de meeste gevallen gebruikt om gazons mee in te zaaien. Het wordt gekenmerkt doordat een V-profiel is te identificeren. Dit gras is zeer goed beschermt tegen de winterse omstandigheden die ons land vaak treft. Hiernaast kan deze grassoort zeer goed tegen druk en is het zeer eenvoudig om te maaien.

Roodzwenkgras
Ook Roodzwenkgras wordt veel gebruikt bij het aanleggen van gazons. Dit gras staat zeer bekend om zijn uitstekende prestaties tegen de zon, de zon zal dit gras niet heel gemakkelijk kunnen laten uitdrogen zoals vaak gezien wordt aan bruine kringen in grasvelden. Daarnaast is dit gras zeer makkelijk te maaien, hierom wordt het dan ook zeer vaak ingezet langs bermen.

Hardzwenkgras
Hardzwenkgras is nog maar zeldzaam in ons land. Dit gras kan zeer goed tegen droge periodes en is niet heel erg vaatbaar voor bekende grasziekten zoals rooddraad.

This entry was posted on donderdag, juli 11th, 2013 at 12:29 and is filed under Gras. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Add Comment

Leave a Reply

Comment Rules

  • Example Rule 1
  • Comment rule 2
  • 3. Bold Rule
  • more...

Copyright ©2017 Gras Groeit.